Erotische verhalen van scholier niet meer op internet

20 november 2011 om 18:58
nl
Het document met erotische verhalen dat een leerling van het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout over zijn klasgenoten had geschreven, was zondagmiddag niet meer te downloaden van de internetpagina waar de teksten op stonden.
Geschreven door

De rector van de school had hiertoe een verzoek ingediend bij de eigenaar van de website. De expliciete erotische teksten waren eerder deze week zonder medeweten van de schrijver op internet beland. De jongen had ze in vertrouwen naar twee vrienden gestuurd, die ze op hun beurt verder verspreidden. Uiteindelijk plaatste iemand de verhalen op internet.
Twitter
De schoolleiding probeert te achterhalen of de erotische verhalen ook nog op andere plaatsen op het internet te vinden zijn. Vooral via de berichtensite Twitter verspreidde de link naar het document zich de afgelopen dagen als een lopend vuurtje.

Zowel de jongen als de vijf meisjes over wie hij schreef, zijn voorlopig naar huis gestuurd. De leerling had de teksten een jaar geleden al geschreven. De kwestie kwam eerder deze week aan het licht toen de teksten opeens op internet verschenen.
Toekomst schrijver onduidelijk
Het is niet duidelijk wat er gebeurt met de jongen die de verhalen heeft geschreven. Rector Blom stelt dat "van school sturen vooralsnog niet aan de orde is. Maar ik kan me voorstellen dat hij na dit incident in deze klas niet meer goed tot zijn recht kan komen".

De meisjes praten veel met hun ouders en vriendinnen om het incident te verwerken. De schoolleiding heeft maandag een afspraak met zowel de leerlingen als de ouders om de situatie te bespreken.
Verschil van mening
Forumbezoekers van Omroep Brabant verschillen met elkaar van mening of de jongen geschorst moet worden. Sommigen zien de publicatie van de bundel op internet als een 'onhandige actie', anderen zijn het daar niet mee eens.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.