Geen extra daklozenopvang in Den Bosch

12 november 2009 om 14:23
nl
Den Bosch krijgt geen extra opvangplaatsen voor dakloze gezinnen. Burgemeester en wethouders vinden dit geen goed idee. Volgens hen is uitbreiding van de opvang slechts een tijdelijke oplossing.
Geschreven door

Het Bossche college vindt het belangrijker dat mensen structureel van hun schulden afkomen en daarna definitieve huisvesting krijgen. De gemeente werkt hierbij samen met de sociale onderneming Juvans en de woningcorporaties Zayaz en Brabant Wonen. Tot augustus zijn op deze manier 145 gezinnen begeleid.

Bij gezinnen met kinderen wordt eventueel Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Ook de Stichting Maatschappelijke Opvang 's-Hertogenbosch speelt een belangrijke rol. Vorig jaar heeft die in 87 gevallen bemiddeld. Volgens deze stichting zitten er vooral grote gezinnen in de opvangcentra. Ze blijven daar lang zitten, omdat hun problemen complex zijn.

Ongeveer zesmaal per jaar moet voor de opvang uitgeweken worden naar plaatsen buiten Den Bosch. Gezinnen worden in ieder geval niet op straat gezet. Dat antwoordden B en W op vragen van SP-raadslid Ellen Pauel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.