Oud-raadslid Theo Beenen vast voor bedreigen Trots op Nederland-raadslid Eindhoven

30 november 2011 om 08:49
nl
Oud-raadslid Theo Beenen (53) uit Eindhoven zit vast voor het met de dood bedreigen van Trots op Nederland-raadslid Tonnie van den Berk.
Geschreven door

De verdachte, oud-raadslid voor Leefbaar Eindhoven, is dinsdagmorgen in zijn huis in het stadsdeel Stratum opgepakt omdat hij sinds oktober vorig jaar de fractievoorzitter van Trots op Nederland in Eindhoven zou hebben bedreigd. Hij zit nog steeds vast. Beenen zou het raadslid twee keer schriftelijk met de dood hebben bedreigd.

De bedreigingen zouden het gevolg zijn van een ruzie. Theo Beenen heeft de website Trots op Niks opgericht om politieke misstanden aan het licht te brengen. Op die website wordt ook geschreven over Trots op Nederland.

Theo Beenen wordt ook verdacht van smaad en/of laster aan het adres van de vrouw. Dit zou zijn gebeurd uit politieke motieven. Burgemeester Rob van Gijzel maakte dat dinsdagmiddag bekend.
Brieven met scheermesjes
Op de site Trots Op Niks staat sinds woensdagochtend halfelf een bericht. Daarin zegt de auteur dat hij telefonisch van kieskringvoorzitter Hanno Hoekstra heeft vernomen dat "Theo van zijn kant doodsbedreigingen heeft geuit en brieven met scheermesjes heeft gestuurd".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.