Slechtscorende bakker: "AD Oliebollentest is doorgestoken kaart"

28 december 2011 om 13:11
nl
Terwijl bakker Cees van Dongen uit Made de vlag uit hangt vanwege zijn goede score in de AD Oliebollentest, vraagt de familie Bierens zich af waarom het AD ze zo zwart heeft gemaakt. Bierens Gebak in Eindhoven kreeg het cijfer 0 voor hun oliebollen. De familie is er kapot van: "Het is allemaal doorgestoken kaart."
Geschreven door

'Dit zijn geen oliebollen, maar vettige, lang gebruikte pannensponzen. Hoe krijg je zoveel ondeskundigheid en stupiditeit in één bol? Niets klopt. Doe iedereen een plezier en vlieg weg'. Dit commentaar kreeg Bierens Gebak uit Eindhoven op haar oliebollen. De gebakskraam eindigde op plek 111 in de Oliebollentest. "Het is zo laag van het AD. Alles bij ons is perfect. Ik zou er mijn kinderen voor in het vuur durven steken!", reageert Queeny Bierens namens de familie.
Vakmanschap
Sinds 1885 bezit de familie Bierens gebakskramen. "De oliebollen van mijn oom en tante zijn geen kermisoliebollen. Het is vakmanschap." Van vakmanschap lijkt echter weinig sprake als je de kritieken van het oliebollentestpanel leest. Volgens de familie zelf zijn de klanten al jarenlang tevreden over de goudbruine bollen.
Complot
De familie Bierens vermoedt een complot. "Ik heb zo mijn bedenkingen. Die meneer Visser, de winnaar van dit jaar, staat ieder jaar hoog in de top 3. Het is ieder jaar hetzelfde. Het is gewoon doorgestoken kaart." Het steekt de familie vooral dat het AD ze niet om een toelichting heeft gevraagd. "We kregen niet eens een krant met de test opgestuurd."

Het AD ontkent dat. "Alle deelnemers worden per aangetekende brief op de hoogte gebracht van de uitslag. Ook kunnen zij hierop reageren." De theorie van de doorgestoken kaart ontkent een woordvoerder. "De oliebollen krijgen allemaal een codenummer. Daardoor weet het panel niet van welke kraam de oliebol afkomstig is."
Andere slechte oliebollen
Er waren meer Brabantse oliebollen die door het testpanel niet lekker werden bevonden. Zo eindigde Bakkerij Den Heuvel uit Oirschot op plaats 105 met het rapportcijfer '0'. 'Unaniem uitgeroepen tot de 'smerigste oliebol van 2011'. Vies en kurkdroog', luidde het commentaar.

Paashuis Gebak uit 's-Hertogenbosch deed het niet veel beter. De oliebollen waren daar 'klef en ongaar'. De kraam kreeg het rapportcijfer 2,5. De beste Brabantse bol komt uit Made en krijgt van het panel een 9.
De score van de Brabantse deelnemers aan de AD Oliebollentest:
*7 Bakkerij van Dongen, Made met rapportcijfer 9
*10 Meesterbakker Van Iersel, Tilburg met rapportcijfer 8,5
*27 Bakkerij M. van den Steenhoven, Werkendam met rapportcijfer 7,5
*41 Echte Bakker Joost Douenberg, Rijsbergen met rapportcijfer 7,5
*42 Denies Gebakkraam, Breda met rapportcijfer 7
*49 Hollandse Gebakkraam Richard Voets, Tilburg met rapportcijfer 7
*89 Hollandse Gebakkraam, Halsteren met rapportcijfer 5
*104 Paashuis Gebak, 's-Hertogenbosch met rapportcijfer 2,5
*105 Bakkerij Den Heuvel, Oirschot met rapportcijfer 0
*111 Bierens Gebak, Eindhoven met rapportcijfer 0

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.