Michael van Gerwen door op WK darts: "Ik kan verrassen"

28 december 2011 om 16:05
nl
Darter Michael van Gerwen uit Boxtel heeft woensdagmiddag op het PDC wereldkampioenschap darts in Londen de derde ronde bereikt. Hij versloeg de Engelsman Mervyn King, een grote naam in het darts, met 4-1.
Geschreven door

Van Gerwen begon de eerste set wisselvallig. Scorend liep het wel bij hem, maar het uitgooien van ‘legs’ ging vaak stroef. Toch pakte hij de set, mede dankzij een fraaie 148-finish met twee triples twintig en dubbel veertien.
Ommekeer na tweede set
In de tweede set kreeg de Boxtelaar ook kansen, maar daarin waren ze helemaal niet aan hem besteed. King won die set met 3-0. Daardoor leek het duel de kant van King op de kantelen, maar het omgekeerde gebeurde. Van Gerwen won de derde, vierde en vijfde set.
'Winnen is winnen'
"Het was een moeilijke wedstrijd voor me", bevestigde Van Gerwen na afloop op Omroep Brabant. "Veel spannender dan dat de 4-1 uitslag doet denken. De laatste twee sets win ik nipt met 3-2. Maar nipt is genoeg, winnen is winnen. Het maakt niet uit hoe je wint, als je het maar doet." Het verschil tussen de Boxtelaar en King is simpel samen te vatten. "Op de juiste momenten gooide ik uit en hij deed dat op de belangrijke momenten niet."
Simon Whitlock
Van Gerwen moet het donderdagavond om 20.10 uur in de derde ronde opnemen tegen de Australiër Simon Whitlock. Whitlock begon het toernooi vorige week met een indrukwekkende 3-0 zege op Dennis Smithversloeg en hij versloeg woensdag de Engelse oud-wereldkampioen Steve Beaton met 4-1. "Whitlock is een geweldige darter. Hij heeft het de afgelopen twee jaar geweldig goed gedaan bij de PDC. Ik moet dus gas erop geven in de wedstrijd tegen hem." Whitlock gaat het duel als favoriet in, meent Van Gerwen. "Maar ik weet dat ik voor verrassende dingen kan zorgen."
Kanshebbers op wereldtitel
Naast Van Gerwen en Whitlock blijven er nog twaalf andere kanshebbers op de PDC-wereldtitel over. Titelverdediger 'Jackpot' Adrian Lewis is al zeker van een plaats in de kwartfinale, na zijn 4-0 zege op Wayne Jones van woensdavond. Datzelfde geldt voor Terry Jenkins, die woensdagavond Justin Pipe met 4-1 opzij zette. Er staan voor donderdag, afgezien van het duel Van Gerwen-Whitlock, nog vijf wedstrijden in de achtste finale op het programma: John Part-Kevin Painter, James Wade-Steve Farmer, Kim Huybrechts-Paul Nicholson, Dave Chisnall-Andy Hamilton en Gary Anderson-Colin Lloyd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.