Topdrukte verwacht bij Nieuwjaarsduiken door milde winter

28 december 2011 om 15:47
nl
Anders dan voorgaande jaren hoeven de deelnemers aan de nieuwjaarsduiken niet te vrezen voor kou en ijs. De temperaturen zullen op 1 januari niet onder de acht graden zakken. Een uitgelezen kans voor de beginners om het nieuwe jaar fris van start te gaan. Een overzicht van Nieuwjaarsduiken in Brabant.
Geschreven door

Er worden in heel Brabant ruim 2000 duikers verwacht bij de verschillende nieuwjaarsduiken.
Kou en ijs
In 2011 moesten de reddingsbrigades in actie komen op de plassen ijsvrij te maken. De temperaturen lagen rond het vriespunt en alleen de echte doorzetters waagden een poging om het koude water in te gaan. Dit jaar is dat anders en kunnen ook kinderen en nieuwkomers van de nieuwjaarsduik het water in.
Nieuwjaarsduik Helmond afgelast
Op zeven plaatsen in Brabant wordt de nieuwjaarsduik gehouden. Ondanks de gunstige weersverwachtingen is de nieuwjaarsduik in Helmond afgelast. Oorzaak is de slechte kwaliteit van het water van de Berkendonkplas. Volgens de gemeente is het water te troebel om iets te kunnen zien in het water. Dat zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Het verslechterde zicht in het water wordt veroorzaakt door de zandwinning die momenteel plaatsvindt in de plas.
Grootste nieuwjaarsduik
Toch blijven er genoeg plaatsen over waar nieuwjaarsduikers terecht kunnen. In Den Bosch wordt de grootste nieuwjaarsduik van Brabant gehouden. Er worden zo'n 700 duikers verwacht. Ook in onder andere Volkel, Oss, Vught, Loon op Zand, Wijk en Aalburg, Mill, Prinsenbeek, Drimmelen en Oisterwijk worden nieuwjaarsduiken gehouden.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.