Sea Shepherd vraagt geld voor actievoerder Erwin Vermeulen

29 december 2011 om 07:06
nl
De belangrijkste man binnen milieuorganisatie Sea Shepherd, kapitein Paul Watson, roept via de website van de organisatie op om geld te doneren voor de verdediging van Erwin Vermeulen uit Veldhoven. Vermeulen is in Japan gearresteerd wegens mishandeling.
Geschreven door

Vermeulen werd eerder in december opgepakt toen hij een transport van dolfijnen wilde fotograferen in het Japanse Tajii. Hij wordt ervan beschuldigd een walvisjager te hebben geduwd. Watson heeft zelf de eerste 100 dollar gedoneerd en roept alle sympathisanten op om ook bij te dragen.
Actie
Eerder werd al opgeroepen om het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken te bestoken met telefoontjes en brieven. Het voorarrest van de Nederlander werd dinsdag verlengd met 10 dagen. Volgens het Japanse strafrecht moet Vermeulen over 10 dagen worden vrijgelaten, als er dan geen aanklacht ligt. Het Nederlandse consulaat in Osaka staat Vermeulen bij.
Geen contact
Een zus van de activist zei dat de familie geen enkel contact heeft met hem: "We mogen hem niet bellen of schrijven". Ze is bang dat Japan haar broer gedurende het hele walvisseizoen vasthoudt als pressiemiddel tegen Sea Shepherd.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.