Twitter-dreiger uit Goirle wilde meer volgers

29 december 2011 om 12:05
nl
De 17-jarige Twitter-dreiger uit Goirle heeft zijn dreigtweets geplaatst omdat hij vond dat hij te weinig volgers had op het medium. Dat heeft de jongen woensdagmiddag in de rechtbank in Breda verklaard.
Geschreven door

De Twitter-dreiger zit sinds vorige week dinsdag vast omdat hij moslims bedreigde op internet. De jongen dreigde met een aanslag. Hij twitterde moslims te willen onthoofden, de Koran te willen verbranden en granaten te willen gooien in moskeeën.

In het ouderlijk huis van de verdachte vond de politie drie vuurwapens. Daarvoor werden zijn broer en vader opgepakt. Zij werden vorige week donderdag vrijgelaten.
Strikte voorwaarden
De jongen mag maandag onder strikte voorwaarden naar huis. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald. Hij mag geen gebruik maken van een mobiele telefoon of elk ander communicatiemiddel. Ook heeft hij huisarrest tot hij voor de rechter komt. Wanneer dat is, wordt volgende week bekend.

De jongen mag tijdens zijn huisarrest wel naar school. Zijn ouders moeten hem daar naartoe brengen en weer ophalen. Samen met jeugdreclassering zijn de ouders verantwoordelijk voor het huisarrest.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.