Video

Gemeente Eindhoven controleert verkooppunten vuurwerk

29 december 2011 om 17:14
nl
De gemeente Eindhoven voert vanaf donderdag controles uit bij de veertien officiële verkooppunten van vuurwerk in de stad. Vuurwerkverkopers worden tot zaterdagavond meerdere keren bezocht. Ze weten alleen niet op welk tijdstip de controleur binnenvalt.
Geschreven door

Gelet wordt op verschillende punten. Zo wordt een kijkje genomen in de opslagbunkers waar vuurwerk in moet worden opgeslagen. Het vuurwerk mag daar niet tegen de muur staan. Dit omdat sprinklers eventueel alle kanten van de dozen moeten kunnen besproeien. Ook wordt gevraagd of bij zware vuurwerkstukken de minimale leeftijdsgrens van 18 jaar wordt bewaakt En natuurlijk wordt bekeken of de vergunde hoeveelheid vuiurwerk niet wordt overschreden.
Niet waterdicht
Een controleur van de gemeente geeft desgevraagd toe dat dergelijke controles nooit waterdicht zijn. Dit omdat een controle altijd een momentopname is.

Overigens werden in oktober en november ook al een soort voorcontroles uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de brandweer en de bouwinspecteur. Daarbij werd onder meer gelet op het in orde zijn van nooduitgangen en de contsructie van de bunker.






App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.