Boeren willen netbeheerder TenneT voor de rechter slepen - Omroep Brabant

Boeren willen netbeheerder TenneT voor de rechter slepen

29 december 2011 om 15:28
nl
Boerenorganisatie LTO Nederland en de Federatie Particulier Grondbezit willen netbeheerder TenneT voor de rechter slepen. De netbeheerder wil tussen Rotterdam en Tilburg leidingen leggen, die voor een groot deel in de grond van de boeren moeten komen te liggen.
Geschreven door

De boeren vinden dat TenneT te weinig betaalt voor het gebruik van de grond. Zo zouden Gasunie en RWE drie keer zoveel betalen voor gebruik van boerengrond.
'We zijn het wachten beu'
De LTO onderhandelt al bijna anderhalf jaar met TenneT. In een persbericht laten de boeren weten het wachten beu te zijn. "We worden al te lang aan het lijntje gehouden." Volgens een woordvoerder van TenneT is er een eindbod gedaan dat een kwart hoger ligt dan het huidige tarief, maar dat heeft de boerenorganisatie volgens TenneT afgewezen.
Geen andere oplossing
Bij hoeveel Brabantse boeren TenneT leidingen in de grond wil leggen, weet Herman van Ham van de LTO niet precies. Wel is volgens van Ham de laatste bijeenkomst over het onderwerp in Brabant door zo'n driehonderd mensen bezocht. De stap naar de rechter is nog niet echt gemaakt, maar Van Ham ziet geen andere oplossing meer.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.