Video

Brabanders denken er financieel op achteruit te gaan in 2012

1 januari 2012 om 19:17
nl
Hoe gaan we het nieuwe jaar in met zijn allen? Nou, niet best. Want ruim de helft van de Brabanders denkt er dit jaar financiëel op achteruit te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Omroep Brabant.
Geschreven door

Brabanders zijn over het algemeen positief over 2012, behalve over onze financiën.
Geld inleveren
56 procent van de ondervraagden verwacht dit jaar te moeten inleveren. Iets meer dan een derde denkt zijn inkomen op peil te houden. Zes procent is superoptimistisch en denkt er zelfs iets bij te krijgen in 2012.
Bezuinigingen op eerste plek
De bezuinigingen van het kabinet staan met stip op één van de redenen waarom mensen denken dat ze er op achteruit gaan. 36 procent van de ondervraagden denkt dat de regeringsplannen weinig goeds zullen brengen. Op de tweede plek staan persoonlijke zaken als gezondheid, relatie en werk. Niet verwonderlijk: mensen maken zich ook zorgen over de Europese crisis.
Toch niet zo negatief
Maar echte zwartkijkers zijn we toch niet. We zijn met allen eigenlijk best postief over het komende jaar. Bijna driekwart van de ondervraagden zegt zich niet meer zorgen te maken dan anders. Vijf procent maakt zich zelfs geen enkele zorgen.
Onderzoek door Tangram
Het onderzoek werd uitgevoerd door bureau Tangram, in opdracht van Omroep Brabant. 312 mensen werden ondervraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.