De Top 900 is terug bij Omroep Brabant!

De uitzending van de Top 900 is inmiddels geweest. Niet getreurd volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe Top 900. Houd Omroep Brabant in de gaten en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je de lijst van dit jaar nog eens terug luisteren? Dat kan via de speciale Top 900 afspeellijst op Spotify. Je kunt de complete lijst ook bekijken via deze pagina.

Over de top 900

“De laatste editie van de Top 900 was in 2014”, vertelt Maarten Kortlever, teamleider radio. “Jarenlang sloot Omroep Brabant de zomervakantie af met deze ode aan de beste popmuziek allertijden. We hebben er weer zo ongelofelijk veel zin in!”.

In de negen edities die tot nu toe zijn geweest was er één constante factor: de nummer één. Guus Meeuwis voert al sinds jaar en dag de lijst aan met het nummer Brabant. “In de loop der jaren zagen we de lijst wel veranderen. Het is interessant om te zien hoe Brabant nú stemt”, aldus Kortlever.

Artikelen over Top 900

Aangrijpende verhalen van luisteraars tijdens radio-actie: 'Het zijn erg emotionele dagen'

Hartverscheurende verhalen klonken vrijdag op de radio bij Omroep Brabant. De hele dag stonden onze telefoonlijnen wagenwijd open voor jullie verhalen in deze coronatijd. Bekende Brabanders, van feestnummer Snollebollekes tot acteur Frank Lammers en van commissaris van de Koning Wim van de Donk tot model Nicky Opheij zaten in de studio paraat om in gesprek te gaan met wie dat graag wilde. Het werd, hoe cliché ook, een dag met een lach en een traan.

Britt en Jens zingen 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis

Radio is de grootste passie van René: 'Op kortegolf luisteren naar zenders in Noord-Korea'

Het kan bijna niemand ontgaan zijn. Vandaag, 6 november, is de honderdste verjaardag van de radio. In 1919 verzorgde ingenieur Hanso Idzerda vanuit zijn woning in Den Haag de eerste radio-uitzending in Nederland. Honderd jaar later is de radio niet meer weg te denken. We luisteren, ondanks de komst van televisie en internet nog steeds massaal. Over mijn passie voor wat ik als radioverslaggever altijd het mooiste medium noem, gaat dit verhaal.

De radio is honderd jaar!