Video

Hovenring Eindhoven blijft nog weken dicht

12 januari 2012 om 16:03
nl
De fietsrotonde bij de Hovenring in Eindhoven blijft zeker nog enkele weken dicht. Dat meldt de gemeente Eindhoven. Woensdag bleek dat de kabels, waar de fietsrotonde aan hangt, verzwakt zijn door trillingen die veroorzaakt werden door de wind. Daardoor kan de bevestiging van de kabels stuk gaan.
Geschreven door

Irmo Kaal, projectleider van de gemeente Eindhoven zegt dat de kabels alleen trillen bij windkracht 3. Niet meer en niet minder.
Italiaanse kabelprofessor
De gemeente heeft de Italiaanse 'kabelprofessor' Alberto Zasso van de universiteit in Milaan in de arm genomen. Hij is de autoriteit op dit gebied. Hij gaat meten en op basis daarvan beoordelen hoe het nu verder moet. Volgens Irmo Kaal komt er zeker een oplossing, maar vraag is of die net zo mooi is. Het aanzicht van de rotonde kan dus veranderen.
Alle kabels vervangen
Vaststaat dat alle punten waar de 24 kabels bovenin de pyloon aan hangen op langere termijn moeten worden vervangen omdat ze mogelijk beschadigd zijn, liet de gemeente weten. In de ochtend- en avondspits levert de afsluiting veel overlast op voor vooral het lokale verkeer.
Kruising
Aanvankelijk zou de kruising tot donderdagavond worden gesloten voor de weggebruikers, maar het gaat dus langer duren. De oorzaak van het probleem, trillingen van de kabels door de wind, is voorlopig verholpen met spankabels.
Alleen theorie
Irmo Kaal benadrukt dat er geen gevaar was dat de brug naar beneden kon komen. "Er was een theoretische kans dat bevestigingskabels konden afbreken, maar dan nog zou de rotonde gewoon blijven hangen."
Nieuw
De nieuwe fietsrotonde zou pas in mei in gebruik worden genomen. Kaal baalt van de situatie: "Het is heel vervelend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.