Vader en broer Danny Gubbels vast voor megadrugsvangst

16 januari 2012 om 23:42
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
cocaine_ANP_720
1/2 Vader en broer Danny Gubbels opgepakt
De Nationale Recherche heeft maandag vier mannen in Breda aangehouden in verband met een grootschalig drugsonderzoek. De mannen zijn de hoofdverdachten in het onderzoek naar de megadrugsvangst van oktober vorig jaar, meldt het Openbaar Ministerie.
Geschreven door

Het gaat om vier mannen van 31, 47, 52 en 65 jaar. Betrouwbare bronnen bevestigen dat de vader en broer van Danny Gubbels tot de opgepakte mannen behoren.
Grootschalige drugsvangst
De verdachten zouden betrokken zijn bij de grootschalige drugsvangst van oktober vorig jaar. Toen werd in een loods achter een huis in Rucphen 130 kilo cocaïne gevonden. Ook werden 6,5 miljoen euro aan contant geld en acht vuurwapens in beslag genomen. De recherche hield daarvoor vorig jaar al twee mensen aan, een man en een vrouw. Volgens een woordvoerder van justitie zit de man nog steeds in voorlopige hechtenis vast en de vrouw is inmiddels vrijgelaten. Ze zijn allebei nog verdachten in de zaak.
Danny Gubbels
De 12-jarige Danny kwam in juli 2010 om het leven toen zijn ouderlijk huis op een woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda werd beschoten. Justitie wil niet bevestigen of maandag inderdaad de broer en vader van Danny Gubbels zijn opgepakt. Een woordvoerder laat weten dat het onderzoek naar de drugs losstaat van het onderzoek naar de moord op Danny Gubbels. Wel werd vorig jaar in verband met de drugsvangst in Rucphen een inval gedaan in het woonwagenkamp in Breda waar de ouders van Danny wonen.
Onderzoek
De recherche begon bijna drie jaar geleden met het onderzoek naar de handel in verdovende middelen en grondstoffen voor synthetische drugs. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten zich ook bezighielden met hennepteelt. Het onderzoek bracht een aantal hennepkwekerijen aan het licht. Een daarvan was in een loods in Tilburg, waar de planten groeiden dankzij duizenden euro's aan gestolen stroom.

Wachten op privacy instellingen...