Plopsaland komt met oplossing voor gehandicapten na weigeren Brabantse kinderen
Volgens Plopsaland is het park door de overheid verplicht om risicoanalyses per attractie te maken, waarna deskundigen bepalen wie wel en niet in een attractie mogen.
'Niets te maken met Brabantse groep'Volgens directeur Steve Van den Kerkhof van Plopsa hebben de nieuwe regels overigens niets te maken met de ophef rondom de Brabantse groep gehandicapten.
Begeleiders van gehandicapten kunnen nu een document ondertekenen, waarmee ze verklaren te weten dat Plopsaland 'ten stelligste afraadt' dat gehandicapten in bepaalde attracties mogen. "Daarmee kunnen ze zelf de beslissing nemen om de voorschriften van Plopsaland niet op te volgen", aldus het attractiepark.
Definitieve oplossingPlopsaland wil met de overheid en belangenorganisaties om de tafel om een definitieve oplossing te vinden voor het probleem. Het park zit naar eigen zeggen klem tussen twee wetten: het discriminatieverbod en de wet die risicoanalyses verplicht.
Voor Brabantse gehandicapte kinderen die afgelopen dinsdag naar Plopsaland wilden, komen de nieuwe regels te laat. De kinderen waren op vakantie met Club Sam uit Boekel. De begeleiding kon het niet over hun hart verkrijgen om tegen de kinderen te zeggen dat ze niet in een aantal attracties mochten vanwege hun handicap. Daarom hebben ze maar verteld dat de stroom was uitgevallen.
Plopsa: 'Club Sam vertelt leugens'Volgens begeleider Mark Deckers van Club Sam bleek ter plekke dat de kinderen geen toegang kregen tot 19 van de 22 attracties. Plopsaland bestrijdt dat: het zou gaan om vier attracties en dat zouden de begeleiders al ruim vooraf weten. Volgens directeur Van den Kerkhof van Plopsa verspreidt de begeleider van Club Sam leugens. Daarom is hij ook niet bereid om 'iets' te doen voor de getroffen kinderen.