39-jarige Judith Castelijns uit Bladel tijdens halve marathon Eindhoven overleden

14 oktober 2012 om 05:33
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Marathon Eindhoven geschokt door overlijden deelneemster
Tijdens de halve marathon in Eindhoven is zondagmiddag de 39-jarige Judith Castelijns uit Bladel overleden. Dat liet de organisatie van de Marathon Eindhoven weten.

De vrouw raakte om drie uur zondagmiddag onwel in de Zwaanstraat, zo'n vijf kilometer voor de finish. De 39-jarige vrouw begon samen met haar moeder aan de halve marathon. Nadat ze niet goed werd, zakte ze in elkaar. Verschillende omstanders zagen dit gebeuren, onder wie de Tilburgse wethouder Joost Möller.
De 39-jarige vrouw werd door een andere loper opgevangen. Deze heeft in eerste instantie de vrouw gereanimeerd. Volgens de organisatie waren de hulpdiensten binnen drie minuten ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. De vrouw overleed iets later in de ambulance.
'Zwarte rand voor Marathon Eindhoven'De organisatie van de Marathon Eindhoven is 'verschrikkelijk geschrokken door dit tragische nieuws'. Voorzitter Peter Notten laat weten dat iedereen heeft gedaan wat hij kon doen. "De ambulance was binnen drie minuten ter plekke. We hebben gedaan wat we konden, maar dat mocht niet baten."
Het overlijden van de hardloopster, een moeder die naar verluidt drie kinderen zou hebben, zorgt voor een nare bijsmaak voor deze editie van de Marathon Eindhoven. "Hier doe je het niet voor. Je probeert een groot volksfeest te organiseren en dan gebeurt zoiets. Het is een zwarte rand voor de marathon die verder zonder problemen is verlopen."
Loopgroep No Limits uit BladelDe vrouw is lid van de loopgroep No Limits uit Bladel, bevestigt secretaris Henriëtte Jansen. De leden van de club zijn erg ontdaan door het tragische nieuws. "We zijn er kapot van." Het is voor het eerst dat de club te maken krijgt met een sterfgeval tijdens een marathon.
De verslagenheid is groot bij de club. "We trainen met zijn allen toe naar deze marathon", vertelt Henriëtte Jansen. "We hebben daar trainingsschema's op ingericht. Het zou een feestdag moeten zijn voor onze vereniging. Dat een dag dan zo eindigt, het is in-en-intriest." Dinsdagavond houdt de vereniging een bijeenkomst om over het overlijden van de vrouw te praten.
Eerdere sterfgevallen tijdens een marathonIn 2008 overleed een 55-jarige man aan een hartstilstand nadat hij had deelgenomen aan de halve marathon van Eindhoven. In 1995 kwam een 31-jarige deelnemer om het leven tijdens de halve marathon.
In april van dit jaar kwam de 14-jarige Pieter de Jong om het leven tijdens de tien-kilometerloop van de marathon van Rotterdam. Hij werd direct na de finish onwel en overleed later in het ziekenhuis aan een hartstilstand.

Wachten op privacy instellingen...