Video

Echtpaar in Diessen niet vervolgd voor dood van inbreker

10 januari 2013 om 18:59
nl
Het echtpaar in Diessen in wiens tuin eind september een Tilburgse inbreker (37) om het leven kwam, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda donderdagmiddag bekendgemaakt. De inbreker stierf na een worsteling.
Geschreven door

Volgens justitie wilde het echtpaar de inbreker aanhouden en overdragen aan de politie. Er was volgens haar geen sprake van buitensporig en onnodig geweld. Volgens het onderzoek was het nooit de bedoeling van de bewoners dat de inbreker zou overlijden.
Het echtpaar heeft de inbreker 'liggend op de grond vastgehouden bij hals en benen', waardoor is de inbreker gestikt. Het echtpaar reageert opgelucht op dat ze niet voor de rechter hoeven te verschijnen en ze zijn blij dat ze eindelijk weten waar ze aan toe zijn.
BetraptUit het onderzoek van justitie bleek dat het echtpaar op 25 september een inbreker betrapte. De dader stond in hun volière en had het vermoedelijk voorzien op de vogeltjes. Er ontstond een worsteling en de inbreker probeerde te vluchten, maar het echtpaar verhinderde dat. De Tilburger verzette zich en dat ging mis.
Justitie in Breda beschouwt de dood van de inbreker als een burgerarrest dat niet goed afliep. Staatssecretaris Fred Teeven noemde de dood van de man destijds een 'inbrekersrisico'.
NabestaandenOok de nabestaanden zijn donderdag ingelicht. Daarna bracht justitie in Breda het nieuws naar buiten. De zaak veroorzaakte veel ophef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.