Nederland Muziekland: nieuw festival in Oosterhout en tv-programma op Omroep Brabant

14 februari 2013 om 14:04
De legendarische naam 'Nederland Muziekland' keert terug als tv-programma en festival. De eerste editie van het nieuwe muziekfestival vindt op 22 juni plaats in Oosterhout. Als tv-programma wordt het de vervanger van Hart voor Muziek. Tot en met 1994 werd Nederland Muziekland al dertien jaar lang uitgezonden op de Nederlandse televisie.
Geschreven door

Het festival in Oosterhout gaat gebruik maken van een uniek podium, dat is opgebouwd uit vier verschillende 'stages', ieder voor een eigen genre. Er is een mainstage, een talentstage, een unplugged stage en een gouwe ouwe stage.
Niets missenOmdat het wel één podium is, hoeven bezoekers niets te missen. De optredens op de verschillende podia volgen elkaar snel op.
Nick Nielsen gaat het muzikale evenement presenteren. Onder andere George Baker, Nielson, Sieneke, Van Dik Hout, de 3JS, Do, Thomas Berge, Waylon, Jeroen van der Boom en Glennis Grace komen optreden. Barry Hay gaat de eerste editie afsluiten met zijn Flying V Formation.
Het nieuwe festival vindt plaats een dag na dat andere muziekfestijn in Oosterhout: Oosterhout Live.
Hart voor MuziekNederland Muziekland zal ook als tv-programma op Omroep Brabant uitgezonden worden, ter vervanging van Hart voor Muziek. "Het wordt een samenwerking met het team van Hart voor Muziek", aldus presentator Nielsen. "Het programma krijgt een ander sausje."
Voor de naam 'Nederland Muziekland' is bewust gekozen. "De naam roept nostalgie op", vertelt Nielsen. "We denken tegenwoordig steeds meer in hokjes en in dit programma willen we weer een breed scala aanbieden."

Wachten op privacy instellingen...