Politie krijgt 37 concrete tips over zware mishandeling in Oosterhout

26 februari 2013 om 12:46
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Beeld: politie
1/2 37 tips over mishandeling Oosterhout
Bij de politie zijn 37 concrete tips binnengekomen over de mishandeling van een 25-jarige man in Oosterhout. Maandagavond deed de politie daarover een oproep in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Geschreven door

Kreeg de politie tot maandagochtend vroeg 24 tips binnen, later in de dag liep dit op naar 37 tips. Naar aanleiding van de tips verwacht de politie op zeer korte termijn de verdachten te kunnen achterhalen.
De man werd in de Klappeijstraat na een avondje uit zwaar mishandeld door vijf jongeren. Het slachtoffer probeerde zich te verdedigen, maar kon niet op tegen de agressieve groep. Na een paar flinke klappen raakte de man bewusteloos. Passanten keken toe, maar bijna niemand greep in.
Onterecht beschuldigdBij de tips die binnenkwamen bij de politie werden ook namen genoemd. Omdat er meer dan vijf verschillende namen genoemd zijn, is de politie bang dat er mensen onterecht beschuldigd worden van deze mishandeling. De recherche onderzoekt de tips en zoekt ondertussen naar aanvullend bewijs.
Bij de zoektocht naar de daders hebben rechercheurs de bewakingsbeelden eerst zelf intern bekeken. Daaruit volgde geen herkenning van de daders, waarop de hulp van het publiek werd ingeroepen.
Namen van verdachten op internetBewakingsbeelden van de mishandeling die op 19 januari plaatsvond werden maandagavond vertoond op televisie. De video vond zijn weg ook via het internet. Daar is het filmpje al honderdduizenden keren bekeken. Een heksenjacht op de daders lijkt gestart nu de eerste namen van mogelijke verdachten circuleren op internet.
Het slachtoffer liep door de mishandeling meerdere verwondingen op, waaronder een blauw oog, een tand door de lip, een beschadigde neus, een bult op het achterhoofd, een opgezette knie, diverse krassen, schaafwonden en kneuzingen. Het gaat ruim een maand na de mishandeling redelijk goed met hem. Hij heeft nog dagelijks last van een pijnlijke knie en vermoeidheidsverschijnselen.

Wachten op privacy instellingen...