Ricardo Kuijpers: 'Onterecht beschuldigd van mishandeling in Oosterhout'

26 februari 2013 om 13:08
Klappeijstraat in Oosterhout waar de mishandeling plaats vond
Klappeijstraat in Oosterhout waar de mishandeling plaats vond
Op internet is een heksenjacht geopend op de daders van de brute mishandeling in Oosterhout. Daar werd op 19 januari een 25-jarige man mishandeld door vijf jongeren. De namen van vier jongeren uit Oosterhout circuleren inmiddels op internet. Geheel onterecht worden ze in verband gebracht met de mishandeling, zeggen ze zelf.
Geschreven door

"Wij hebben niets met de mishandeling op de Klappeijstraat in Oosterhout te maken", zegt Ricardo Kuijpers uit Oosterhout stellig. "Mijn vrienden en ik hebben allemaal een alibi."
Naam op internetforaRicardo is een van de jongeren die op internet in verband wordt gebracht met de mishandeling, net als drie van zijn vrienden waarvan de namen ook op internet circuleren. Het is een vaste vriendengroep, die maandagavond werd opgeschrikt door het nieuws dat zij met naam en toenaam als verdachten werden aangemerkt op internetfora. Er werden direct verwijzingen geplaatst naar hun Facebookprofielen.
"Ik kreeg allemaal berichtjes binnen van mensen die mijn naam hadden zien staan. Maar ik was het echt niet: ik was op de avond van die mishandeling in Breda. Ook mijn vrienden hebben een alibi", aldus de 20-jarige Kuijpers. Een van zijn vrienden heeft zich inmiddels bij de politie gemeld om zijn onschuld kenbaar te maken. Mogelijk gaat Ricardo hetzelfde doen.
'Vaker vals beschuldigd'"Ik ga hier in ieder geval werk van maken. Ik ben meteen gestopt met social media, heb mijn Facebook verwijderd. Over een schadevergoeding denk ik momenteel na", aldus Ricardo over de maatregelen die hij dinsdag trof. "Ergens ben ik die valse beschuldigingen wel gewend. Al op de basisschool was het altijd al bij iets: dat zal Ricardo wel zijn'. Als ik toch eens wist waar het vandaan kwam..."
Ricardo hoopt van harte dat de daders van de mishandeling worden opgepakt. "Zij zitten nu thuis, terwijl wij vals worden beschuldigd."
Tips over mishandelingDe politie kreeg naar aanleiding van een oproep in het opsporingsprogramma Bureau Brabant 37 concrete tips met namen binnen over de mishandeling. Grote kans dat de naam van Ricardo daarbij zit. "Ik wacht af. Ik ben thuis als ze me eventueel komen halen." Volgens een politiewoordvoerder zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Wachten op privacy instellingen...