Vijfde en laatste verdachte van zware mishandeling in Oosterhout ook vast

27 februari 2013 om 14:52
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Klappeijstraat in Oosterhout waar de mishandeling plaats vond
1/2 Gesprek met verslaggever Jacqueline Hermans over aanhoudingen Oosterhout
Alle vijf verdachten van de mishandeling van een 25-jarige man in Oosterhout zitten nu vast. De politie heeft woensdagmorgen de laatste verdachte opgepakt. Het gaat om een 17-jarige jongen. De politie wil niet zeggen waar hij is aangehouden.
Geschreven door

De vier andere verdachten meldden zich dinsdag vrijwillig bij de politie. De ernstige mishandeling op de Klappeijstraat in het uitgaansgebied van Oosterhout kwam in een stroomversnelling na een uitzending van Bureau Brabant. Afgelopen maandag werden de beelden van de bewakingscamera in de straat getoond.
De vijf jongeren schopten en sloegen het slachtoffer op 19 januari totdat hij bewusteloos op straat lag. Hij liep onder andere een blauw oog, tand door de lip en beschadigde neus op. 
Tientallen tips  De politie kreeg tientallen tips over de mishandeling binnen. Na de uitzending ontstond op internet een uitgebreide zoektocht naar de daders. De politie kreeg diverse namen door en die gingen ook op het web rond, ook namen van jongeren die er niets mee te maken bleken te hebben.
Negatief bijeffect"We zijn tevreden dat we zo snel na het tonen van de beelden de verdachten van straat hebben kunnen halen'', zei een politiewoordvoerder woensdag. De politie noemt het een negatief bijeffect dat ook onschuldige jongens in verband zijn gebracht met de mishandeling. Maar alles afwegend vindt de politiewoordvoerder het dat wel waard. "Er is recht gedaan aan het slachtoffer. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt als je naam ten onrechte circuleert op internet, maar wij hebben mensen gevraagd om óns te informeren."
Alle verdachten komen uit Oosterhout. Vier zijn minderjarig (17), de vijfde is meerderjarig (18). Ze worden waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Advocaat mag niets zeggenDe Tilburgse advocaat Geoffrey Woodrow bezocht dinsdag een van de jongens die zich aangaf op het politiebureau. Hij zegt dat alle verdachten in volledige beperkingen zitten. Dat betekent dat ze met niemand anders contact mogen hebben dan met hun advocaat.
Dus ook niet met met medeverdachten, ouders, familie of vrienden. Ook hebben ze geen toegang tot media, zoals tv, krant of internet. Een advocaat mag bij volledige beperkingen ook geen zaken naar buiten brengen.

Wachten op privacy instellingen...