Voorlopig geen verandering coffeeshopbeleid Tilburg - Omroep Brabant

Voorlopig geen verandering coffeeshopbeleid Tilburg

12 mei 2013 om 17:47
nl
Burgemeester Noordanus houdt voorlopig vast aan het coffeeshopbeleid dat het verkopen van drugs aan buitenlanders verbiedt. Een deel van de gemeenteraad riep de burgemeester maandag op coffeeshops niet langer te controleren op de verkoop aan buitenlanders, maar die motie haalde het niet.
Geschreven door

Volgens SP-fractievoorzitter Kokke is dit niet goed voor de stad. Bij het internationale rockfestival Roadburn waren er vorige maand veel buitenlanders in de stad die een jointje willen roken. En die werden volgens de SP in de handen van de illegale handel gedreven.
Beelden straatdealer op YouTubeOok de Tilburgse coffeeshophouders dringen er mede naar aanleiding van de acties van de Maastrichtse collega's bij de burgemeester op aan het beleid te versoepelen op dit punt. De Vereniging van Tilburgse coffeeshops De Achterdeur heeft om dat streven kracht bij te zetten beelden van straatdealers in Tilburg op YouTube gezet.
Noordanus: eerst meer juridische duidelijkheidMaar Noordanus wil het beleid niet versoepelen, voordat er meer duidelijkheid is over de juridische mogelijkheden daarvan. Hij heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie om die duidelijkheid gevraagd. Dat is ook ingegeven door de rechterlijke uitspraak in Maastricht die er toe leidde dat de coffeeshops daar enige tijd opnieuw wiet aan buitenlanders verkochten.
Bovendien komt de gemeente Tilburg volgende maand met een rapport over de overlast van de drugshandel in de stad. Pas daarna wil Noordanus opnieuw naar het coffeeshopbeleid kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.