Thuiswinkel.org test Baby-Dump.nl uit Best na KPN-debacle

12 februari 2012 om 11:51
nl
Thuiswinkel.org gaat webwinkel Baby-Dump.nl uit Best nog zondag onder de loep nemen. Dan moet duidelijk worden of de winkel het gelijknamige keurmerk mag behouden, laat de organisatie aan Omroep Brabant weten.
Geschreven door

De gegevens van ruim vijfhonderd mensen werden vrijdag online gezet. Aanvankelijk leken de gegevens afkomstig van een hack bij KPN, maar dit bleek later niet het geval. In plaats daarvan zou het gaan om de persoonsgegevens van klanten bij Baby Dump uit Best, een grote website voor babyartikelen. De gegevens zijn naar verluidt afkomstig van een verouderde website van de winkel.
OnderzoekNaar aanleiding van het nieuws voert Thuiswinkel.org, de organisatie achter het gelijknamige keurmerk voor webwinkels, zondag een onderzoek uit naar Baby Dump. De veiligheid van de website wordt dan onder de loep worden genomen. Als blijkt dat de website daar niet aan voldoet, loopt de winkel het risico het certificaat te verliezen. "We moeten eerst dat onderzoek afwachten. In de loop van maandag wordt er meer duidelijk", zegt directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org tegen Omroep Brabant.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een extern bedrijf. Mocht dat concluderen dat de beveiliging van Baby Dump niet in orde is, dan verliest de webwinkel het keurmerk van Thuiswinkel.org.
BeveiligingstestsHet is niet voor het eerst dat Baby Dump in het nieuws komt vanwege kwetsbaarheden in de website. Een 17-jarige student vond eind vorig jaar in twee dagen tijd talloze beveiligingslekken in honderdzestig webwinkels met het Thuiswinkel.org-certificaat, waaronder Baby-Dump. Als reactie daarop liet de gelijknamige organisatie weten webwinkels voortaan te onderwerpen aan beveiligingstests. Baby Dump was zondag telefonisch niet bereikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.