Signeersessie boek Bebe Pana in Nuenen mondt uit in discussie tussen Spong en oud-rechercheur
Het boek van Spong gaat over de zaak Bebe Pana, de Filipijnse vrouw die ruim tien jaar geleden in Nuenen woonde en getrouwd was met de arts Edwin Ten Winkel. Ze is uiteindelijk dood gevonden in een betonvloer in het huis van de broer van haar man. Haar partner werd veroordeeld voor moord, maar later in hoger beroep door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken. Spong was zijn advocaat.
Juist voor boekhandel Van de Moosdijk in Nuenen was het natuurlijk een must dat Spong in de zaak te gast zou zijn. "Vanaf het moment dat bekend werd dat hij hier zou spreken, is er in de winkel veel over de zaak gediscussieerd", zegt Karin Aarts van de boekhandel.
Kritische vraag van oud-rechercheur VeenbrinkAlleen oud-rechercheur Veenbrink, die al eerder zijn kritiek op de rol van Spong in deze zaak heeft geuit, ging inhoudelijk op de zaak in. "Als de verdachte in deze zaak tijdens de verhoren bij de politie meer dan negentig procent van de tijd heeft gelogen, kan meneer Spong dan vertellen of zijn cliënt hem wel altijd de waarheid heeft gezegd?"
Spong ging kort in op de vragen van de voormalige politieman maar vond het niet passend deze avond te besteden aan een dispuut tussen hen beiden. "U hebt het oordeel van de rechter te respecteren", waarna Spong doorging met het beantwoorden van vragen over het vak van advocaat in het algemeen.
Enkele gasten lieten tijdens de signeersessie na afloop aan Spong weten het erg ongepast te hebben gevonden dat Veenbrink op een dergelijke avond het woord had genomen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft overigens ook kritiek op het boek 'de Breuk'.
Geen vragen over kwestie Bebe PanaDat de Nuenense toehoorders geen vragen stelden over de kwestie Bebe Pana, verbaasde Spong overigens niet echt. "Ze zullen liever de kans gegrepen hebben om vragen te stellen over het vak. Ze zullen wel gedacht hebben 'dat verhaal, dat lezen we wel' ", aldus een montere Spong.