VIDEO

Slachtoffer van oplichtende 'superbelegger' spreekt: 'Rob moet vriendjes hebben gehad bij de bank'

6 oktober 2013 om 21:13
nl
Rob van den B. uit Gemert handelde met voorkennis in aandelen, dat stelt slachtoffer Theo Haerkens. Volgens Haerkens werkte beleggingsadviseur Van den B. samen met medewerkers van de BinckBank.
Geschreven door

In augustus 2012 werden vijf risicomanagers van de bank ontslagen. Theo Haerkens merkte op dat het ontslag van de managers samen valt met de betalingsproblemen van Van den B. "Rob moet vriendjes hebben gehad bij de bank. De contacten met de BinckBank waren sowieso te close."
Handelen met voorkennisRob van den B. beloofde hoge rendementen en leefde een extreem luxe leven. Een dure villa, meerdere nieuwe auto's en tripjes met een privéjet. "Je gaat hem vertrouwen omdat je ziet dat hij het geld daadwerkelijk verdient", vertelt Haerkens. "Hij kwam over als een superbelegger en dat maakte hij ook waar. Achteraf gezien moet hij hebben gehandeld met voorkennis."
De bank laat in een reactie weten dat het ontslag van de medewerkers niets met de zaak tegen Van den B. te maken heeft. Dinsdag werd Rob van den B opgepakt door de FIOD.
Voor negen miljoen euro opgelichtJustitie maakte vrijdag bekend dat Van den B. en zijn vrouw waren opgepakt na een anonieme tip en informatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij zou tientallen beleggers hebben opgelicht. Volgens justitie werd in 2009 zo'n negen miljoen euro opgehaald.
Volgens de Telegraaf zou de 48-jarige man uit Gemert van het spaargeld van gedupeerden Porsches en Ferrari's hebben gekocht. Volgens een ingewijde wel tien nieuw auto's per jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.