Vierde verdachte (17) mishandeling Oosterhout meldt zich bij politie

OOSTERHOUT - Een vierde verdachte van de mishandeling in Oosterhout heeft zich dinsdagavond gemeld bij de politie. Ook hij is aangehouden. De vijfde verdachte heeft zich nog niet gemeld maar de politie weet in welke richting zij moet zoeken.
De verdachte die zich heeft gemeld is een 17-jarige jongen uit Oosterhout. Dat laat de politie woensdagochtend weten. Woensdagmiddag is bekendgemaakt dat de vijfde verdachte ook is opgepakt door de politie.

Mishandeling Oosterhout
Drie andere verdachten hebben zich dinsdagmiddag gemeld bij de politie. De jongens worden verdacht van mishandeling van een 25-jarige man aan de Klappeijstraat in Oosterhout. Ze schopten hem bewusteloos. De beelden werden maandag bij Bureau Brabant vertoond en werden via social media razendsnel gedeeld door lezers.

De politie ontving al snel zo'n 37 tips over de mishandeling. Drie verdachten zijn 17 jaar, één verdachte is 18 jaar. Omroep Brabant sprak met een man die als verdachte werd aangewezen. Hij zegt niets met de mishandeling te maken te hebben.

Mishandeling Eindhoven
Het is niet de eerste keer dat de politie dankzij social media snel op het spoor komt van de daders. Onlangs speelde zich in Eindhoven ook een zware mishandeling af. Acht jongens sloegen daar een 22-jarige man uit Oirschot in elkaar. Al snel kon de identiteit van de daders achterhaald worden. Twee van hen werden dinsdag onder voorwaarden vrijgelaten.