ProRail toont met timelapse hoe spoorbrug in Den Bosch vorm krijgt

3 juli 2013 om 01:40
nl
Het was een flinke klus, het verschuiven van de grote blokken beton over de Dieze in Den Bosch. Maar de ruwbouw van de spoorbrug is af. Voor wie het schouwspel nog eens wil zien, heeft ProRail woensdag een zogeheten timelapse vrijgegeven.
Geschreven door

In het filmpje zijn de dagenlange werkzaamheden samengevat in ruim een minuut. Te zien is hoe drie blokken beton vanaf zondag door de spoorbeheerder op hun plaats worden getrokken. Voorzichtig en centimeter voor centimeter.
'Minder vertragingen'Het werk aan de spoorburg maakt deel uit van de omvangrijke operatie door ProRail aan het spoor rond Den Bosch. De nieuwe betonnen brug met twee sporen moet de vertragingen in de toekomst terugbrengen.
Volgens ProRail kunnen er niet alleen vaker treinen rijden door de brug, maar zijn er ook minder wissels nodig. Daardoor zouden er in de winter minder vertragingen zijn door het ijs.
WebcamVanwege het werk rijden tot en met 11 juli geen treinen tussen Den Bosch en Nijmegen en Den Bosch en Utrecht. De NS zet bussen in. Wie aan de timelapse niet genoeg heeft, kan op de website van ProRail met een webcam de werkzaamheden volgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.