Video

Waar moet je zijn? In Den Bosch moet je zijn: vierde jaar op rij meest gastvrije stad van Nederland

8 oktober 2013 om 14:27
nl
Dat Den Bosch gastvrij is, hoef je de gemiddelde Bosschenaar natuurlijk niet uit te leggen. Met Bossche bollen, de Oeteldonkers en het levendige centrum kan het ook bijna niet anders. Den Bosch is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot meest gastvrije stad van Nederland.
Geschreven door

Dat blijkt uit onderzoek (PDF, 4,6 Mb) van horeca-adviesbureau Van Spronsen& Partners en VVV Nederland. Op de tweede plaats staat Groningen. Vorig jaar was dat nog Breda.
Opmerkelijk is dat het verschil tussen de nummer 1 en 2 dit jaar groter is dan vorig jaar. Den Bosch wordt dus steeds gastvrijer en loopt meer uit op de concurrentie.
'Keigezellig jonguh'21 steden door heel Nederland werden onderzocht. Van de vier grote Brabantse steden staan er drie in de toptien. We hadden ook niet anders verwacht. Wij Brabanders zijn natuurlijk keigezellig en gastvrij.
Den Bosch staat dus op één, Breda komt op de vierde plaats en Eindhoven staat op nummer acht. Alleen Tilburg valt, met een zestiende plaats, buiten de Nederlandse toptien.
De Bosschenaar is vriendelijkDe onderzoekers keken onder andere naar vriendelijkheid en veiligheid, horeca en vrije tijd, stad en architectuur en bereikbaarheid en informatie. Den Bosch staat bij al die thema's steevast in de topdrie.
De volledige lijstDe 21 Nederlandse steden in volgorde van gastvrijheid:1.  Den Bosch2.  Groningen3.  Maastricht4.  Breda5.  Leiden6.  Haarlem7.  Amersfoort8.  Eindhoven9.  Zwolle10. Nijmegen11. Utrecht12. Arnhem13. Enschede14. Almere15. Amsterdam16. Tilburg17. Rotterdam18. Den Haag19. Apeldoorn20. Zoetermeer21. Dordrecht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.