Video

Verkeerskundige Ruud Hornman kritisch over veeropgang Sprang-Capelle

20 oktober 2013 om 19:59
nl
Verkeerskundige Ruud Hornman van de NHTV in Breda noemt de situatie bij de veeropgang in Sprang-Capelle allesbehalve veilig. Zaterdagavond reed op die plaats door nog onbekende oorzaak een auto de Bergsche Maas in. De bestuurster van 19 jaar uit Kaatsheuvel wist de waterkant te bereiken maar haar moeder van 44 jaar is verdronken.
Geschreven door

Volgens Ruud Hornman is zowel de bewegwijzering als de verlichting op die plaats minimaal. "Als je niet weet dat hier een veerpont zou kunnen liggen, zou je zo via een groot gat het water in kunnen rijden." Twee lantaarnpalen voor zo'n risicovolle plaats is absoluut te weinig, vindt Hornman. "Bovendien zijn het oude palen die slecht onderhouden zijn dus de lichtopbrengst is beperkt."
Veeropgangen moeten veiliger wordenSamen met zijn collega-docenten op de NHTV verbaast hij zich erover dat veeropgangen niet beter beveiligd zijn. "Je zou toch op zijn minst verwachten dat er een rood-groen verkeerslicht is." Hij denkt dat zijn school een rol kan spelen in het veiliger maken van veeropgangen.
"Ik kan me voorstellen dat de opleidingen Urban Management of Urban Design hier wel oplossingen voor kunnen bedenken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.