Video

Kinderen spelen een dag burgemeester van Den Bosch

28 oktober 2013 om 12:52
nl
Acht leerlingen van basisschool Nour in Den Bosch hebben maandag stage gelopen bij de burgemeester van Den Bosch. De stage is de officiële start van een voor Brabant nieuw project genaamd JINC. Deze organisatie wil jongeren helpen die opgroeien in achterstandswijken.
Geschreven door

De acht kinderen vinden het in elk geval een leuke ochtend. "We hebben net al de ambtsketen van meneer Rombouts mogen zien", vertelt Ugur, een van de kinderen. Ook burgemeester Rombouts is blij met de acht stagiairs. "Uit de praktijk leren deze kinderen veel sneller."
Betere studiekeuzeDoor die jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap en allerlei beroepen, hoopt de organisatie dat ze een betere studiekeuze kunnen maken. Dinsdag mogen weer andere kinderen stagelopen bij de kantoordirecteur van Van Lanschot en bij de CEO van het bedrijf Ricoh.
De organisatie is in elk geval blij met dit nieuwe project in Brabant. "Het doel is een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk. In de provincie Brabant hopen we dit jaar 1600 leerlingen te bereiken", zo zegt Dymph Vroegh, de vestigingsdirecteur van JINC Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.