Hofzaak over Praxismoord Den Bosch moet over

5 november 2013 om 14:16
nl
De zaak over een dodelijke schietpartij op een parkeerterrein bij de Praxis in Den Bosch moet over. Dat heeft de Hoge Raad in Den Haag dinsdag bepaald.
Geschreven door

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde een 23-jarige man tot vijftien jaar cel voor moord. De Hoge Raad vindt dat het hof voorbedachten rade onvoldoende heeft beargumenteerd en vindt dat het hof de zaak over moet doen.
Op 1 maart 2010 hadden het slachtoffer en de verdachte een afspraak op het parkeerterrein over een geldschuld. De twee kregen ruzie.
Ruzie loopt uit de handDe 23-jarige man haalde vervolgens een geweer uit zijn auto en schoot de man tussen de benen. Daarna schoot hij nog een keer en raakte hij de man in de borst. De man overleed later in het ziekenhuis.
Volgens het gerechtshof had de verdachte, terwijl hij naar zijn auto liep, genoeg tijd om na te denken over zijn daad en wat voor gevolgen het zou hebben. Volgens de Hoge Raad schiet die redenering te kort.
58 seconden bedenktijdHet waren maar 58 seconden en misschien dacht de man in die tijd wel na om te schieten op de benen van het slachtoffer, omdat zijn eerste schot gericht was op de benen van de man.
Het hof legde destijds een hogere straf op dan de eis van justitie. Maar die straf komt voorlopig te vervallen, omdat het gerechtshof de zaak over moet doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.