Video

Den Bosch beste stedentrip van Nederland, Breda derde in onderzoek Zoover

15 januari 2014 om 13:15
nl
Den Bosch is de beste stad voor een stedentrip binnen Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Zoover, een organisatie die reizen en vakanties vergelijkt. Breda eindigde op de derde plek, maar deze stad mag wel trots zijn op het beste uitgaansklimaat van Nederland.
Geschreven door

Uit ruim vijfduizend beoordelingen van grote Nederlandse steden komt Den Bosch als beste uit de bus met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,54.
Meest gastvrije stadWoensdag ontving burgemeester Ton Rombouts de Zoover Award voor beste Nederlandse stedentrip 2014. Rombouts is heel blij met de uitverkiezing: "Dit is een waardering voor onze gastvrije stad. Niet voor niets staat onze stad voor ontmoeten. En voor wie het nog niet weet: Den Bosch is voor de vierde keer op een rij de meest gastvrije stad van Nederland!"
'Gezellig' is het meest gelezen woord in de beoordelingen op Zoover. De sfeer in de hoofdstad van Brabant scoort het hoogst met een 8,8 gemiddeld. Daarmee is Den Bosch de meest sfeervolle stad van Nederland. Ook de gastvrijheid wordt zeer gewaardeerd.
Amsterdam en Rotterdam niet in top tienDe twee grootste steden van Nederland, Amsterdam en Rotterdam, doen het minder goed dan hun kleinere broers. Ze zijn respectievelijk op een twaalfde en een zestiende plaats terug te vinden.
Voor Rotterdam betekent dat zelfs de laatste plaats op de ranglijst. In beide steden zijn het vooral de hotels die de waardering naar beneden trekken.
Top 10 best gewaardeerde Nederlandse stedentrips1. Den Bosch2. Maastricht3. Breda4. Haarlem5. Nijmegen6. Zwolle7. Utrecht8. Groningen9. Den Haag10. Amersfoort

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.