Sytze van der Velde: 'Benno Larue moet op zijn hoede zijn'

17 februari 2014 om 10:00
nl
Benno Larue is binnen anderhalve week weg uit zijn nieuwe woonplaats Leiden. Dat denkt Eindhovenaar Sytze van der Velde. Van der Velde is net zoals Larue een veroordeelde pedoseksueel.
Geschreven door

Honderden mensen verzamelden zich zondag bij de flat waar Larue sinds kort woont. Zij protesteerden daar tegen zijn komst naar Leiden. De verhuizing van de pedoseksuele zwemleraar zorgde voor felle reacties.
Larue kreeg zes jaar cel voor het misbruiken van tientallen zwakbegaafde meisjes.
'Knal voor zijn kop'Van der Velde raadt Larue in het Leidsch Dagblad aan 'op zijn hoede te zijn'. "Ik geef je op een briefje, de ramen worden daar straks ingegooid of hij krijgt op straat een knal voor zijn kop. Ik heb na mijn veroordeling honderdduizend reacties op internet gelezen en maak me geen illusies. Het hoeft niet eens te komen van zo'n pedojager. Het kan ook gewoon de man op straat zijn.''
Van der Velde heeft sinds hij vrijkwam ook moeite een woonplaats te vinden. Burgemeester Rob van Gijzel legde hem een gebiedsverbod op voor heel Eindhoven en toen Van der Velde zich daarna in Amsterdam vestigen, ging ook dat na een hoop commotie niet door. Waar hij nu woont, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.