Video

Meisjes zaten opgesloten met drie agressieve terriërs: 'Help, ze eten mijn zusje op!'

16 april 2014 om 14:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:59
nl
De twee zusjes die dinsdagmiddag in recreatiepark De Molenheide aan de Vijverweg in Schijndel werden aangevallen door de honden van hun vader, zaten opgesloten in een vakantiehuisje. Een zesjarig meisje werd door twee honden in haar gezicht gebeten en raakte ernstig gewond. Zij liep veertig wonden op en is inmiddels geopereerd. Haar toestand blijft kritiek.
Profielfoto van
Geschreven door

Haar 10-jarige zusje raakte ook gewond, maar kon via het slaapkamerraam uit het huisje ontsnappen. Ze rende naar de overkant en riep schreeuwend de hulp van de overburen in. "Help, ze eten mijn zusje op!", gilde ze.
De overburen aarzelden geen moment en renden richting het huisje. Omdat de vader op dat moment niet aanwezig was, wilden ze het huis binnendringen door een stoeptegel door het raam te gooien.

Wachten op privacy instellingen...

'Oor eraf gebeten'Op dat moment kwam de vader aangerend. Hij stormde het chalet binnen en schoot zijn dochtertje te hulp. Het meisje werd door meerdere Amerikaanse staffordshireterriërs toegetakeld. Eén van de honden beet volgens een getuige bij haar een oor af. Buurvrouw Thea Vos zag alles vanuit haar chalet gebeuren. "Het was afschuwelijk, zoveel bloed, een horrorfilm is er niks bij," vertelt ze nog zichtbaar aangedaan.
Het is niet bekend waarom de dochters in het huisje opgesloten zaten. Volgens bronnen zouden de kinderen onder toezicht van Bureau Jeugdzorg staan. De vader had aanvankelijk één terrier, die na verloop van tijd jongen kreeg. Twee pups bleven bij de eigenaar wonen. Volgens buren was een van hen vals. Zij waarschuwden hem regelmatig dat hij de honden beter moest opvoeden en dat hij zijn honden niet alleen moest laten met zijn dochters.
'Veel bloed'De honden zaten opgesloten in een bench. Toen het oudste dochtertje het hok opende, viel de hond het jongste meisje meteen aan, vertelde een buurman. Een politiewoordvoerder zei dat er veel bloed te zien was.
Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar een ambulance bracht de slachtoffertjes naar het ziekenhuis. De honden zijn meegenomen door de politie. Op verzoek van de eigenaar heeft een dierenarts ze in laten slapen.
Het 6-jarig meisje is woensdag succesvol geopereerd. Haar toestand blijft nog wel kritiek. Volgens een medewerker van het recreatiepark 'gaat het naar omstandigheden goed' met het meisje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.