Video

Basisschool over zusjes Milana en Donna die door honden zijn gebeten: 'We zijn geschokt'

16 april 2014 om 19:09 • Aangepast 24 april 2020 om 11:47
nl
Medewerkers van de basisschool De Vossenberg in Schijndel zijn geschokt dat hun leerlingen, Milana en Donna, dinsdagmiddag werden aangevallen door de honden van hun vader. Beide zusjes raakten daarbij gewond, van wie de jongste ernstig. Voor andere leerlingen van de Vossenberg die het zagen gebeuren, is slachtofferhulp geregeld. Dat vertelt Pauline van Gurp, de directrice van de school tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

Van Gurp heeft contact gehad met de vader van de slachtoffertjes. Volgens haar is het moeilijk te omschrijven hoe het met hem gaat. "Ik denk dat hij in shock is. Hij heeft er geen woorden voor wat er is gebeurd."
'Ze gaan ons aan het hart'De schoolleiding is geschokt door het incident. "We zijn erg begaan met de ouders en vooral met de kindjes. Ze gaan ons aan het hart."
"Alle leerkrachten zijn bij elkaar geweest om af te spreken hoe we met de gebeurtenis omgaan. Iedereen was perplex", vertelt de directrice. "Twee leerlingen van negen jaar oud die tegenover Milana en Donna wonen, hebben het zien gebeuren. Met hen heb ik gesproken en ik maak me ernstig zorgen over wat ze hebben meegemaakt. Daarom regelt de school hulp voor de kinderen."
Milana bezoeken in het ziekenhuisVan Gurp zal binnenkort samen met de leerkracht het gewonde meisje bezoeken in het ziekenhuis. "We hebben met de vader afgesproken dat ik Milana ga bezoeken in het ziekenhuis. Dat vindt hij erg fijn." De school heeft waar nodig is hulp aangeboden aan het gezin.
Milana en Donna zitten al zo'n 2,5 jaar op de Vossenberg. "Sinds ze bij hun vader wonen, zitten ze bij ons op school. Hun klas- en schoolgenoten zijn erg aangedaan. Er wordt al van alles door de kinderen geknutseld en gemaakt voor Milana en Donna", zo vertelt Van Gurp.
Onder toezichtOf het gezin onder toezicht staat van Jeugdzorg, wil ze vanwege de privacy van de betrokkenen niet zeggen. De school wil ook geen uitlatingen doen over eventuele problemen die zouden spelen in het gezin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.