Video

'Vader kan strafrechtelijk vervolgd worden na hondenaanval op dochters in Schijndel'

17 april 2014 om 14:56 • Aangepast 24 april 2020 om 11:50
nl
De vader wiens dochters dinsdag in Schijndel werden aangevallen door zijn eigen honden zou strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Dat zegt advocaat Henk van Dijk uit Oss.
Geschreven door

De twee meisjes van 6 en 10 jaar oud werden aangevallen terwijl ze verbleven in een chalet op een recreatiepark in Schijndel. Het 6-jarig meisje werd door een van de staffordshireterriërs in haar gezicht gebeten en raakte ernstig gewond.
Bench openDe honden zaten in een bench. Op de een of andere manier is die bench opengegaan en vielen de honden aan.
Volgens advocaat Henk van Dijk kan de vader strafrechtelijk vervolgd worden. "Artikel 308 van het wetboek van strafrecht zegt dat iemand die schuld heeft aan zwaar lichamelijk letsel dat iemand anders oploopt, vervolgd kan worden. Naar mijn idee is hier sprake van schuld van de vader."
Vader had maatregelen kunnen nemen"Als je kinderen van zo'n jonge leeftijd helemaal alleen achterlaat, moet je er op bedacht zijn dat de kinderen het hok open zouden kunnen maken", vertelt Van Dijk. "Of je had maatregelen moeten nemen dat het hok niet opengemaakt kon worden, door een slot bijvoorbeeld."
Volgens advocaat Arthur van der Biezen hoeft justitie niet perse tot vervolging over te gaan. "Er zijn redenen om dat niet te doen. Het is binnen de familie gebeurd. Justitie kan afwegen dat er al genoeg leed is dat er geen vervolging nodig is."
De politie heeft aangegeven de zaak niet verder te onderzoeken omdat het om een privéaangelegenheid gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.