Video

Heel Paaspop aan de frikandel, frikandel, frikandel del del...

20 april 2014 om 22:39 • Aangepast 24 april 2020 om 11:57
nl
Dansende frikandellen, vliegende frikandellen en frikandellen met majo. Hits als ‘Hoezo luste gij ginne frikandel’, ‘Een frikandel die gaat nooit slapen’ en ‘Frikandel frikandel frikandel del del’. Je snapt het al: het frikandellenfestival van Denvis en kornuiten op Paaspop was uitermate legendarisch.
Geschreven door

Samen met zijn kornuiten Dikke Dennis (bekend van Sterren Springen en als mascotte van Peter Pan Speedrock en Ronald Brouwers (van de Loco Loco Discoshow) zet Eindhovenaar Denvis de Loco Royale-tent op Paaspop zondagmiddag op z'n kop.
Frikandellen vliegen door de tentStukjes frikandel, al dan niet met majo, vliegen door de tent. Ondertussen worden allerlei klassiekers verbouwd tot frikandellenhits.
Een ode aan de frikandel, zoals het alleen in Brabant kan. De heren zijn helemaal bezeten van de typisch Nederlandse snack. “Je kunt er prachtige dingen mee doen”, vertelt Denvis. “Je kunt er tapas van maken, carpaccio, tartaar. Maar je kunt ‘m ook gewoon speciaal. Maar dan wel met curry, niet met ketchup. En heel belangrijk: eerst uitjes, dan pas de curry. Anders vallen de uitjes eraf als je ‘m eet.”
FrikandellenmedleyHet frikandellenfestival zoals dat op Paaspop te zien is, is eigenlijk een reprise van de Parade-voorstelling die de heren in 2008 hadden. Ze brachten jaren geleden onder de naam Kwalitaria Twan Swinkels (check vooral die site) ook een frikandellenmedley uit op cd. En nu wordt Paaspop dus veroverd.
Denvis filosofeert ondertussen al openlijk al over een eigen festival, helemaal in het teken van de frikandel. Want, zoals Dikke Dennis het verwoordt: “Het is zwaar ondergewaardeerd voedsel.”
FriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaaaaaaandèèèèèèlOndertussen geniet het Paaspop-publiek van de uitgedeelde (of uitgegooide) frikandellen. Om vervolgens massaal mee te brullen: “Frikandèèèl Friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaaaaaaandèèèèèèl!”
Check voor alle Paaspop-nieuws, -foto's en -filmpje onze themapagina: omroepbrabant.nl/paaspop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.