Van naakt joggen tot het belagen van Roodkapje: negen opmerkelijke boetes

23 april 2014 om 22:33
nl
Het nieuws dat de 12-jarige Ramon uit Eindhoven op de bon werd geslingerd tijdens een middagje vissen, veroorzaakte woensdag veel ophef. Het jongetje kreeg een boete omdat hij niet álle vergunningspapieren bij zich had. Er worden vaker bonnen uitgeschreven voor zaken die discussies uitlokken. Een overzicht van de negen meest opmerkelijke bekeuringen.
Geschreven door

* Naakt joggenEen 47-jarige man besloot in Huijbergen een rondje te gaan joggen zonder kleren aan. De politie kon het adamskostuum niet waarderen en gaf hem een bekeuring van 150 euro.
* 360 euro voor een blikje op straatDe 13-jarige Jens kwam in februari 2013 thuis met een boete van 360 euro omdat hij in Oisterwijk een blikje op straat had gegooid. Het bedrag werd uiteindelijk gehalveerd omdat Jens nog zo jong was. Van zijn ouders kreeg hij ook straf: hij moest de auto's bij hem thuis wassen.
* 'Dit is een overval!'Het was een grap, maar hij viel slecht. Vier jongens van 15 en 16 jaar oud passeerden in Roosendaal een sigarenwinkel en riepen toen heel hard: "Dit is een overval!".  De verkoopster schrok zo dat ze de politie waarschuwde. De knaapjes kregen een bekeuring voor baldadigheid.
* Omstreden T-shirtDénis van Vliet uit Tilburg moest zestig euro dokken voor het dragen van een T-shirt met de tekst 'corrupt' en het politielogo. Dat viel bij de Tilburgse politie niet goed en dus werd Van Vliet op de bon geslingerd. Een rechtszaak volgde en uiteindelijk bepaalde het gerechtshof in Den Bosch de straf op een geldboete van 160 euro waarvan honderd euro voorwaardelijk.
* Kip en leeuwDe politie slingerde in Breda twee mannen op de bon die zich hadden verkleed als kip en leeuw, om zo reclame te maken voor een pizzaketen. Het duo stond tijdens de ochtendspits met een reclamebord in de berm van de Franklin Rooseveltlaan. Een automobilist die de dieren maar gevaarlijk vond, belde de politie. Eerder veroorzaakten een kip en een konijn een ongeluk tijdens eenzelfde actie. Toen reden enkele auto's op elkaar en raakte een automobilist gewond.
* Sprong vanaf een hoogspanningsmastEen Tilburgse basejumper vond het een stunt om van een hoogspanningsmast in Nieuwerkerk aan den IJssel te springen. De sprong was grandioos en de landing veilig, maar eenmaal aan de grond stonden politieagenten met het bonnenboekje klaar om de springer op te wachten.
* Verkeerd geparkeerd door gebroken beenPierre Verharen uit Boxtel kreeg een boete omdat hij verkeerd stond geparkeerd met zijn auto. Hij deed dat om zijn moeder, die dezelfde ochtend haar been had gebroken, naar binnen te brengen. Toen Verharen weer naar buiten liep, zag hij dat een buitengewoon opsporingsambtenaar - een BOA - een bon achter zijn ruitenwisser klemde. Discussie had geen zin.
* Arme RoodkapjeDrie mannen uit Gelderland belaagden Roodkapje tijdens een bezoek aan De Efteling. Ze trokken het hoofddeksel en de pruik van de sprookjesfiguur en namen die mee. Met een bekeuring voor baldadig gedrag was het sprookje voorbij.
* Eten niet gaarEen man uit Breda bestelde in een afhaalzaak een maaltijd. Toen het eten niet gaar bleek, werd hij zo kwaad dat hij een baksteen uit zijn fietstas haalde en deze door de ruit gooide. Dat kwam hem op een boete te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.