Aantal verkeersdoden in Brabant blijft dalen, vorig jaar met bijna een kwart tot 81 - Omroep Brabant

Aantal verkeersdoden in Brabant blijft dalen, vorig jaar met bijna een kwart tot 81

24 april 2014 om 12:32
nl
Het aantal verkeersdoden in Brabant is vorig jaar met 23 procent gedaald tot 81 mensen. Brabant is met dit aantal niet langer de provincie met de meeste verkeersdoden. Tot 2012 had onze provincie deze twijfelachtige eer nog wel. Toen kwamen er 105 mensen om het leven in het verkeer op wegen in Brabant.
Geschreven door

In de provincie Gelderland kwamen afgelopen jaar 99 mensen om het leven in het verkeer en ook Zuid-Holland telde meer verkeersdoden dan onze provincie. In heel Nederland daalde het aantal dodelijke verkeersslachtoffers met twaalf procent tot 570 mensen. Tachtig minder dan in 2012.
De cijfers zijn donderdag bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek en het ministerie van Infrastructuur. Sinds 2007 is er in Brabant als sprake van een dalende trend in het aantal verkeersdoden. Zo waren er in 2007 nog 140 doden te betreuren in het Brabantse verkeer.
Veel doden op gemeentelijke wegenOmdat veruit de meeste doden vallen op gemeentelijke wegen, heeft minister Melanie Schultz met de Vereniging Nederlandse Gemeenten afgesproken dat gemeenten met een lokale aanpak veilig fietsen komen.
Er is in Brabant de laatste tijd veel aandacht voor veiligheid in het verkeer. Zo startte de provincie in augustus 2012 met de campagne 'Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden'. Sinds de start van deze campagne zijn er al verschillende actiedagen georganiseerd om de aandacht te vestigen op verkeersveiligheid.
81 doden nog altijd teveelIn een reactie laat gedeputeerde Ruud van Heugten weten dat de inzet om het verkeer in onze provincie veiliger te maken effect heeft. "Al zijn 81 doden in het verkeer er nog steeds 81 teveel", stelt hij. Om de daling van het aantal verkeersdoden vast te houden wordt volgens de gedeputeerde het komende jaar extra aandacht besteed aan 'het bewust maken van jonge bestuurders'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.