Brabantse steden tevreden over verloop Koningsdag

27 april 2014 om 15:14 • Aangepast 24 april 2020 om 12:12
nl
De grote steden in Brabant zijn tevreden over het verloop van Koningsdag. De gemeenten Eindhoven, Den Bosch, Breda en Tilburg kijken tevreden terug op de feestdag. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan en daarmee leek Koningsdag voor de hulpdiensten op een gewone weekenddag.
Geschreven door

Vooral voor de gemeente Breda was het een spannende Koningsdag. De stad trekt ieder jaar zo'n 60.000 feestvierders met activiteiten in de binnenstad en een vrijmarkt, maar dit jaar was dat aantal fors hoger. Radio 538 organiseerde het Koningsdagfeest dit jaar voor het eerst op het Chasséveld in Breda. Het evenement trok 40.000 mensen extra naar de stad.
'Compliment'"Het was een fantastische Koningsdag. Een compliment aan alle feestvierders voor het maken van een feest zonder enige wanklank", blikt burgemeester Peter van der Velden terug.
Ook Radio 538 kijkt terug op een geslaagd feest. "Het was ontzettend gemoedelijk, gemoedelijker dan in Amsterdam waar het voorgaande jaren werd gehouden. Er zijn geen grote incidenten geweest", zegt eventmanager Niels van Baarlen van Radio 538.
538 Koningsdag 2015Of het radiostation met haar feest ook volgend jaar in Breda neerstrijkt is nog niet bekend. "Als ik op dit moment een keuze zou moeten maken, zou ik niet weten waarom we het niet in Breda zouden doen. Maar we moeten die keuze maken op basis van het verloop. We gaan nog evalueren met de gemeente Breda, zij moeten het ook willen."
De stad Eindhoven heeft al langer ervaring met drukbezochte feesten tijdens Koningsdag. Dit jaar trokken de evenementen 180.000 bezoekers naar de stad, zo'n 5000 meer dan vorig jaar.
19 aanhoudingenVolgens de gemeente Eindhoven is de feestdag bijzonder goed verlopen. Het aantal aanhoudingen viel mee in vergelijking met een normale horecadag. Negentien mensen werden opgepakt voor onder meer geweld, diefstal en vandalisme. 31 mensen moesten naar het ziekenhuis, 21 daarvan vanwege een alcoholvergiftiging.
Ook in Den Bosch en Tilburg stond Koningsdag in het teken van activiteiten en markten. Hoeveel bezoekers die steden hebben bezocht, weten de gemeenten niet. Wel zeggen de woordvoerders van Tilburg en Den Bosch dat Koningsdag ook bij hen rustig is verlopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.