Video

Verhuurder pand Uden na vondst doden en drugslab: ‘Deze ramp heeft mijn leven kapot gemaakt'

29 april 2014 om 15:45 • Aangepast 24 april 2020 om 12:15
nl
De 25-jarige Alper Caydi van D.A.C. Carcleaning is er nog steeds helemaal kapot van. In het pand aan de Nijverheidsstraat in Uden dat hij onderverhuurde, werden maandag twee doden en een drugslaboratorium aangetroffen. ''Ik heb het echt heel erg zwaar op dit moment'', vertelt Caydi dinsdag.
Geschreven door

De jonge ondernemer baalt van de hele situatie. ''Drie jaar lang heb ik mijn best gedaan een bedrijf op te bouwen. En ineens, zonder mijn schuld, ben ik alles kwijt.''
'Waar moet ik mijn brood nu halen?'Deze maanden zouden eigenlijk de mooiste maanden van zijn leven moeten zijn, maar het zijn de slechtste. ''Over een paar maanden ga ik trouwen, maar deze ramp heeft mijn leven kapot gemaakt.''
Hij ziet weinig toekomst voor zijn bedrijf. ''Ondanks dat ik er niks mee te maken heb, word ik er wel op aan gekeken. Grote klanten komen massaal hun auto's terughalen. Waar moet ik mijn brood nu halen?'', vertelt Caydi huilend.
'Twee weken geleden nog leeg'Het pand aan de Nijverheidsstraat was twee weken geleden nog leeg. Dat zegt Kemal Caydi, de vader van de eigenaar van D.A.C. Carcleaning.
Het bedrijf zit tegenwoordig in de Koperslagerstraat, maar ze waren nog de officiële huurder van het bedrijfspand aan de Nijverheidstraat. “Het pand is onderverhuurd aan twee Limburgers die ruimte zochten voor hun rioleringsfirma”, vertelt de oudere Caydi. Maandag gingen ze weer kijken omdat de huur nog niet was betaald.
Penetrante chemische luchtHij zegt dat hij zich maandag rot is geschrokken toen hij in het bedrijfspand kwam. “Een lijk met een gasmasker op lag in de ruimte. Verder hing er een penetrante chemische lucht waar ik last van had. Ik ben weer snel naar buiten gelopen.”
De politie ontdekte later nog een dode in het gebouw. De lichamen zijn maandagnacht overgebracht naar het mortuarium. De vaten met honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs zijn afgevoerd. De politie spreekt van een ‘middelgroot drugslab’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.