Eigenaar pand Uden waar doden en drugslab werd gevonden: 'Ik heb mijn zaak uitgeschreven bij KvK'

7 mei 2014 om 14:34 • Aangepast 24 april 2020 om 12:33
nl
Alper Caydi (25) van D.A.C. Carcleaning in Uden heeft dinsdag zijn zaak uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zes van zijn acht klanten zijn bij hem weggegaan, zo zegt hij zelf. Dat gebeurde volgens hem doordat in een pand aan de Nijverheidsstraat dat hij verhuurde, twee doden en een drugslaboratorium werden aangetroffen.
Geschreven door

"Mijn klanten hebben al hun auto's meegenomen. Ze begrijpen wel dat ik niets met de zaak te maken heb, maar ze willen niet dat hun naam nog aan mijn bedrijf verbonden is", zegt een bedroefde Caydi.
Burgemeester Hellegers van Uden heeft woensdag officieel besloten het pand te sluiten. Op grond van de wet mag een burgemeester een bedrijf of een huis sluiten als er bewijzen zijn dat daar drugs geteeld of gemaakt worden. "Er zijn machines én grondstoffen  aangetroffen om harddrugs te vervaardigen. Hierdoor is het zeer aannemelijk dat deze harddrugs in het pand aanwezig waren, danwel zouden zijn na vervaardiging", aldus Hellegers in een verklaring.
'Droevige periode'De twee klanten die zich niet terugtrokken, zijn voor Caydi niet genoeg om de huur van het bedrijfspand, dat nu in de Koperslagerstraat zit, te betalen. "En als dat wel genoeg was geweest, had ik mijn boterham niet meer kunnen betalen. Dit is een droevige periode."
Caydi onderverhuurde het pand aan de Nijverheidsstraat aan twee Limburgers, die ruimte zochten voor een rioleringsfirma. Het bedrijf van Caydi zit in de Koperslagerstraat.
Meewerken aan onderzoekCaydi ontkent iedere betrokkenheid bij het drugslaboratorium. "Woensdag doe ik mijn verhaal weer bij de politie. Ik werk volledig mee aan het onderzoek, meer kan ik niet doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.