Video

Door hond gebeten kinderen Schijndel uit huis geplaatst, incident was voor Jeugdzorg de druppel

7 mei 2014 om 20:56 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
De meisjes die twee weken geleden op een camping in Schijndel werden aangevallen door de honden van hun vader, zijn uit huis geplaatst. Bij dat incident raakte een 6-jarig meisje zwaargewond, ze had veertig bijtwonden.
Geschreven door

De vader en moeder van meisjes zijn gescheiden en ze woonden bij hun vader op de camping. Het bijtincident in april met de honden was voor Bureau Jeugdzorg de druppel. "Er was al meer aan de hand", aldus Ellen Roske van Bureau Jeugdzorg. Wat precies wil ze niet zeggen.
Rechter besloot eerder andersZo’n 2,5 jaar geleden hebben de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg al geadviseerd om de kinderen uit huis te plaatsen. De vader vocht dat toen aan bij de rechter. Deze stelde de vader in het gelijk, tegen het advies van Jeugdzorg en de kinderbescherming in. De twee meisjes van zes en tien jaar oud gingen toen bij hun vader wonen.
Na het bijtincident in Schijndel heeft Bureau Jeugdzorg opnieuw de rechter geadviseerd de kinderen uit huis te plaatsen. De rechter heeft daarop besloten de kinderen ook bij hun vader weg te halen. De vader vertelde Omroep Brabant dat een van de twee meisjes verblijft bij haar tante. De ander is ondergebracht in een pleeggezin.
Bijtincident SchijndelDe twee zusjes hadden zichzelf opgesloten in een chalet, terwijl vader Frits van Gogh ergens anders op de camping was. In het chalet zaten ook de drie staffordshireterriërs van de vader in een bench.
Een van de zusjes heeft waarschijnlijk de bench geopend, waarna ze meteen werd aangevallen door een van de honden. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.