Video

Emotionele vader Frits over hondenaanval Schijndel: ‘Dit horrorverhaal heeft ons getraumatiseerd'

7 mei 2014 om 21:19 • Aangepast 24 april 2020 om 12:35
nl
Het leven van Frits van Gogh staat bijna een maand na de wrede hondenaanval in Schijndel helemaal op zijn kop. De vader van de twee belaagde meisjes is nog steeds getraumatiseerd. Met eigen ogen zag hij hoe zijn jongste dochter door zijn twee honden werd toegetakeld. "Ik flipte helemaal toen ik het zag. Ik bleef maar schoppen totdat ze mijn dochter met rust lieten", blikt de vader terug op 'het horrorverhaal'.
Geschreven door

Zijn jongste dochter, Milana (6), liep die dag veertig wonden op en werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar oor was eraf gebeten en er was veel bloed te zien. "Ik sta nog steeds voor een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Mijn honden waren nooit vals en hebben mijn dochter juist alleen maar beschermd", stamelt hij.
'Ik zie mijn dochtertjes nauwelijks meer'De twee meisjes van 6 en 10 jaar oud werden aangevallen terwijl ze verbleven in een chalet op een recreatiepark in Schijndel. Er gingen berichten rond dat de meisjes zouden zijn opgesloten in het chalet, maar dat spreekt Frits met felle bewoordingen tegen.
"Ze hebben het chalet zelf op slot gedaan. Ook hebben ze de bench zelf opengemaakt. Ik werd die dag als een slecht figuur neergezet en dat heeft ook de rechter beïnvloed. Nu zie ik mijn dochtertjes nauwelijks meer."
'Dit doet heel veel pijn'Helemaal onschuldig vindt hij zichzelf niet. Hij verwijt het zichzelf dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen. "De enige fout die ik heb gemaakt is dat ik mijn dochters alleen naar huis liet gaan. Maar ja, het ging altijd goed. Dit had zo in ieder huishouden kunnen gebeuren", stelt hij.
Het is voor Frits nog een raadsel hoe zijn Amerikaanse staffordshireterriërs zo de controle konden verliezen. "Ik had ze meer dan vier jaar en nooit waren er problemen. Dit doet heel veel pijn." Het leven van Frits is naar eigen zeggen 'leeg' en 'getraumatiseerd'.
'Ik heb niets meer'"Eerst had ik en mijn dochters en mijn honden. Nu heb ik niets. Aan de andere kant hebben we ook heel veel geluk gehad. Het had nóg erger kunnen zijn", erkent hij. De 6-jarige dochter Milana maakt het fysiek inmiddels goed en krijgt in het pleeghuis therapie. Haar toestand was die dag kritiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.