Zwemtocht 'Swim To Fight Cancer' door de Bossche singels op 14 september

8 mei 2014 om 15:44
nl
In Den Bosch vindt op zondag 14 september de allereerste Swim To Fight Cancer plaats. Het is een zwemtocht door de singels van de Brabantse hoofdstad. Het parcours is twee kilometer lang en er kunnen 750 zwemmers aan mee doen.
Geschreven door

De zwemtocht Swim To Fight Cancer lijkt veel op de inmiddels zeer populaire Amsterdam City Swim. Een jaarlijkse zwemtocht door de grachten van Amsterdam waar dan geld wordt ingezameld voor onderzoek naar de spierziekte ALS.
Stukkie klunenDe deelnemers aan de zwemtocht in Den Bosch gaan het water in bij de Bossche Broek/Pettelaarseweg en zwemmen dan richting het bastion Vught.
De deelnemers aan de zwemtocht moeten ook een stukje klunen. Ter hoogte van de Vughterbrug moeten ze even de kant op om de stuw te vermijden die in de Dommel ligt. Bij het hoofdkantoor van Essent gaan de zwemmers weer te water voor het laatste stuk naar de finish: het St. Jans Bolwerk.
Zwemwater kwaliteitDe organisatie heeft inmiddels gesprekken gevoerd met twee waterschappen, brandweer, de Bossche Reddingsbrigade en de stichting Binnendieze. Hoewel het water niet de kwaliteit heeft van zwemwater hebben de twee waterschappen wel hun toestemming verleend voor het evenement. In de aanloop naar de zwemtocht gaan er ook metingen worden verricht naar de waterkwaliteit.
Net als bij de Amsterdam City Swim is het de bedoeling dat deelnemers zich laten sponsoren door bedrijven en familie. Het opgehaalde bedrag gaat zonder tussenkomst naar de stichting Fight Cancer.
Dit gaat allemaal via een crowdfundingsite die de organisatie aan het opstarten is. Je kunt dan als deelnemer steeds via een persoonlijke spaarpot zien wie jou doneert en welk bedrag.
Wie is Fight cancerFight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen (18-45) die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto 'Love life, Fight cancer' laat de stichting zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert.
Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding. Ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!
De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.