Video

Organisator Project X Wijbosch zegt dat feest doorgaat, maar 'de wouten moeten wegblijven'

19 mei 2014 om 19:08 • Aangepast 24 april 2020 om 13:01
nl
Via Whatsapp gaat in Wijbosch en omgeving momenteel een uitnodiging rond voor een Project X-feest. Bronnen laten aan Omroep Brabant weten dat er inmiddels meer dan duizend aanmeldingen zijn. Volgens de politie zou het gaan om een grote onbedoelde grap van twee jongens, maar volgens de 16-jarige organisator komt het feest er echt.
Geschreven door

Het feest wordt volgende week gehouden in een bepaalde straat in Wijbosch. Een 16-jarige jongen uit Wijbosch stelt organisator te zijn. Hij wil anoniem blijven, maar nodigt iedereen uit te komen. "Het gaat door, maar de wouten moeten wegblijven. Pas dan wordt het een feest", aldus de 16-jarige uit de gemeente Schijndel.
De politie liet eerder aan TVSchijndel weten op de hoogte te zijn van de actie en er bovenop te zitten. Ten tijde van het Project X-feest in Wijbosch is er in de buurt ook een groot schoolfeest gepland. Veel leerlingen hebben al laten weten dit feest te laten schieten voor het Project X-feest in Wijbosch.   
'Aankondiging was grap'Volgens een woordvoerder van de gemeente Schijndel is 'Project X Wijbosch' een grap van twee jongens. "De politie is maandag bij de jongens langsgeweest. Het is absoluut een onbedoelde grap." De twee jongens hebben geen strafbaar feit gepleegd, aldus de politie.
De woordvoerder van de gemeente zegt dat er geen sprake is van vermeende onrust in Wijbosch. Hoeveel aanmeldingen er precies zijn, kan de woordvoerder niet zeggen. "De jongens hebben hun bericht maar met enkele personen gedeeld, maar het kan hard gaan op Whatsapp. De politie houdt de komende tijd wel in de gaten of Project X Wijbosch alsnog dreigt door te gaan."
Project XProject X is een Amerikaanse filmkomedie uit 2012. In de film organiseren drie vrienden een feestje dat vervolgens totaal uit de hand loopt. De film diende als inspiratie voor andere feestvierders. In september 2012 liep een Project X-feestje in het Groningse Haren uit de hand. Twintig relschoppers werden aangehouden en er waren dertig gewonden.    
De afgelopen jaren zijn er meerdere initiatieven geweest voor Project X-feesten in Brabant. Dat gebeurde onder andere in Asten en Valkenswaard, de feesten kwamen er uiteindelijk niet. In Uden werd in 2012 een 15-jarige jongen uit Uden opgepakt omdat hij een oproep deed voor een Project X-feest.
Uit veiligheidsoverwegingen publiceert Omroep Brabant de straatnaam en de exacte datum van het feest niet.
[YouTube:body:http://youtu.be/y_IVc9K9a4g]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.