Familie wil dat ook leider arrestatieteam wordt vervolgd voor doodrijden Memphis van Veen

24 juni 2014 om 14:30
nl
Net als de politieman die vorig jaar in Eindhoven de 18-jarige Memphis van Veen doodreed, moet volgens haar familie ook zijn leidinggevende worden vervolgd in deze zaak. De advocaat van de nabestaanden van Memphis heeft dit aan de officier van justitie gevraagd.
Geschreven door

Het gaat dan om de leider van het arrestatieteam waarvan de agent deel uitmaakte. Hij is volgens advocaat Marijn Zuketto medeschuldig aan het fatale ongeluk.
Memphis van Veen reed in maart vorig jaar met haar snorfiets over de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk in Eindhoven. Het licht stond op groen toen ze overstak. Ze werd geschept door een auto van een arrestatieteam en overleed ter plaatse.
Nog geen reactie officierHet gerechtshof in Den Bosch bepaalde begin deze maand dat de bestuurder moet worden vervolgd. Zuketto heeft nog geen reactie gekregen van de officier op zijn vraag om ook de leider van het arrestatieteam te vervolgen.
Wat hem betreft worden beide zaken gelijktijdig behandeld. Een datum voor de behandeling van de zaak van de agent die Memphis van Veen doodreed, is nog niet bekend. Zuketto verwacht dat dit nog wel enige tijd zal duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.