'Vermijd in ieder geval vrijdag en zaterdag de Brabantse bossen'

9 januari 2015 om 14:48
nl
Volgens boswachter Erik de Jonge van Brabants landschap is het verstandig om in ieder geval vrijdag en zaterdag niet de Brabantse bossen in te gaan.
Geschreven door

Door de sneeuw van een aantal weken geleden kwamen veel takken en boomtoppen los te zitten. Dit zorgde toen al voor gevaarlijke situaties. De harde wind van vrijdag vergroot de kans dat de takken en toppen naar beneden komen vallen. "Het is normaal gesproken al gevaarlijk om met dit weer de bossen in te gaan, maar vandaag is het helemaal link", vertelt De Jonge.
Opruimen even uitstellenZelf is hij deze dagen druk bezig om de schade van de sneeuwval op te ruimen. Dat werk heeft hij nu even uitgesteld 'Ik kom zelf vandaag ook niet in de bossen', vertelt de boswachter. Of er veel stormschade is, kan hij dan ook nog niet vertellen. "Eerst even de weersverwachtingen afwachten voordat ik kan gaan kijken."
Veldtoertocht Goirle afgelastDoor de gevaarlijke omstandigheden is de veldtoertocht van WTC De Hellen in Goirle aanstaande zondag afgelast. Brabants Landschap heeft besloten om de bossen waar de toertocht doorheen leidt, komend weekend gesloten te houden. In de loop van komende week maakt de organisatie bekend wanneer het evenement alsnog plaats gaat vinden.
Kerk HilvarenbeekNiet alleen in de bossen zijn er gevaarlijke situaties ontstaan door de harde wind van vrijdagochtend. Ook in Hilvarenbeek is dat het geval. Door de harde wind is vrijdagochtend een lei van het dak van de Sint Petruskerk in het dorp gewaaid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.