Video

Alle hens aan dek voor cv Krekwakwo in Reusel na diefstal: is carnavalswagen op tijd klaar?

5 februari 2015 om 01:38
nl
Voor de Reuselse carnavalsvereniging Krekwakwo is het deze dagen 'alle hens aan dek'. De club werd vorig jaar oktober bestolen van alle apparatuur die nodig is om een carnavalswagen te bouwen. En hoewel verenigingen uit heel Brabant hulp en apparaten aanboden, liep de bouw van de carnavalswagen toch flinke vertraging op.
Geschreven door

Om die vertraging in te lopen werken de leden nu met man en macht aan de wagen. "Er is in de laatste weken voor carnaval altijd wel sprake van stress, maar voor ons is die nu extreem groot",  zegt Arjan Beemster van Krekwakwo.
Carnavalswagen rond thema 'indianen'De wagen heeft als thema 'indianen' en is bijna 15 meter lang. "We hebben na de diefstal heel even overwogen om het ontwerp aan te passen, maar eigenlijk waren we het er snel over eens dat we de wagen af zouden bouwen zoals we van plan waren."
De bouwers zijn er zeker van dat hun wagen op tijd klaar zal zijn. Sommigen gaan zover dat ze in de laatste bouwweek in een kampeerbus naast de werkschuur blijven slapen. "De samenwerking is beter dan ooit", zegt Arjan Beemster. Want de dieven mogen dan hun spullen hebben gestolen, het moreel van de club is ongebroken. Op 14 februari is de wagen van Krekwakwo voor het eerst te zien in Lage Mierde. Een dag later rijdt hij mee in de carnavalsoptocht in Reusel.
Themasite carnavalOmroep Brabant is nauw betrokken bij al het carnavaleske feestgedruis. Op de speciale carnavalssite is alle nodige informatie te vinden over het wel en wee in Brabant tijdens carnaval: omroepbrabant.nl/carnaval.
Wil je carnaval bij Omroep Brabant vieren? Hier lees je hoe je dat kunt doen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.