Vijf tips om je carnavalskater te overwinnen: water, zout of anti-katerpil? [VIDEO]

17 februari 2015 om 18:00
nl
Een droge mond, barstende koppijn, een slap gevoel en misselijk: de kater komt later. Iets te diep in het glaasje gekeken tijdens carnaval? Dan kun je wel wat tips gebruiken om aan die vervelende kater te ontsnappen.
Geschreven door


Drink waterWater is nog altijd een perfect medicijn tegen de kater. De grootste oorzaak van een kater is namelijk vochttekort. Het verstandigst is om een paar glazen water te drinken als je thuis komt na een avond carnavallen. En vergeet tussen alle biertjes, wijntjes of mixdrankjes niet om af en toe een glas water te drinken.  
Eitje als ontbijtSimpel, maar o zo effectief. Als je in brakke modus je bed uitstapt met barstende koppijn, doet een eitje wonderen. In ei zit namelijk cysteïne, wat zorgt voor aanmaak van een nieuwe vochtbasis. En dat is net wat je nodig hebt.
Eet zoute productenEen tekort aan vocht is de oorzaak van die verschrikkelijke kater. Zout houdt vocht vast en dus zijn zoute producten een goed middel om je kater te overwinnen.
Anti-katerpilPak voor het slapen gaan een anti-katerpil en je bent de volgende dag weer wedstrijdfit. Een dergelijke pil versnelt het proces dat je lichaam nodig heeft om bij te komen van de alcohol.
Pak je rustSlaap lekker uit en zorg dat er een glas water naast je bed staat. Je lichaam heeft de tijd nodig om bij te komen, dus gun jezelf die rust ook. Pak vervolgens een warme douche en grote kans dat je kater verdwijnt.
Voor meer informatie over het mooiste feest van Brabant, neem je een kijkje op onze themapagina: omroepbrabant.nl/carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.